Inventari de Campanes

Capella de Sant Genís - JORBA (CATALUNYA)

(Referència: 6535)


Descripció Altitud: 405 metres. Municipi de Jorba
Església d'aspecte molt senzill aixecada el 1620. Consta d'una nau amb la capçalera recta. El frontis està obert amb un portal rectangular amb marc de pedra carreu ada amb els muntants acanalats molt simplement; té gravada la data de 1612; un òcul es troba a mitja alçada i el corona una cornisa angular amb decoració a base de petites mènsules. Els seus murs són de carreus de pedra marronosa matussers i irregulars coberts amb un arrebossat en molt mal estat. Una cornisa motllurada sota teulada recorre tots els murs.
Campanar de planta gairebé quadrada (2'50 x 2'30 m) de maó vist situat sobre la nau al centre dels peus de l'església i lleugerament endarrerit respecte del frontis. Està coronat per una cornisa motllurada i un terrat amb barana de maó. La cel·la queda oberta amb dues finestres d'arc de mig punt al frontis i al costat oposat, i una d'arc apuntat a les cares laterals. Potser es tracta d'una antiga espadanya avui tancada i convertida en torricó.
Situació: damunt la nau, proper al frontis encarat a ponent i centrada amb ell.
Alçada: 10'00 metres.
Esveltesa: 4


En posterioritat a la documentació del campanar, la capella ha patit una duríssima intervenció arquitectònica que ha suposat, entre altres coses, la desaparició del campanar i la substitució per una simple espadanya d'un sol ull ubicada a nivell del mur. En conseqüència, la informació anterior documenta un campanar desaparegut.
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-5830
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (2001)
 • 2 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 05-03-2015


 • JORBA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 30-11-2021
  Convertir a PDF