Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Feliu - SANT FELIU SASSERA (CATALUNYA)

(Referència: 6593)


Alçada del campanar 26.61
Descripció Altitud: 617 metres.
Església romànica del segle XI aprofitada en part després de les reformes de 1581 en gòtic tardà, ampliada amb la capella del Santíssim el 1880 i amb una nova façana principal de construcció recent. Consta de tres naus cobertes amb voltes ogivals separades per pilars amb semi-columnes adossades; també el presbiteri de dos trams queda cobert amb una volta de creueria.
El frontis orientat a ponent és on es troba la porta principal; queda sota un cos de teulada baixa avançat amb murs de carreus matussers i irregulars de bella aparença; està dovellada en arc de mig punt; al damunt, en la zona de façana endarrerida, hi ha tres finestretes d'arc de mig punt, centrades, i per coronament, una cornisa de dos vessants amb una breu zona horitzontal al centre. Té una portada romànica del segle XII en el mur lateral de migdia; és atrompetada amb cinc arquivoltes de mig punt sobre impostes i de columnes amb capitells esculpits en no massa bona conservació alternades amb antes. Unes arquivoltes dovellades alternen amb les que tenen forma bossellada que, al seu torn, tenen relleus de formes geomètriques en tota la seva superfície. En aquesta façana lateral, sobre el portal, hi figura un òcul motllurat i atrompetat i una galeria descoberta sota teulada.
Dimensions: 20'80 x 5'66 x 8'70 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; les tres naus fan 13'58 metres d'amplada.
Campanar d'aires barrocs almenys a la part alta; podria tenir una base antiga no identificable per estar rodejat d'altres construccions. Té planta quadrada (4'75 x 4'75 m) i està bastit amb murs de maçoneria o carreus matussers; té una escala interior de cargol de pedra fins al cor i metàl·lica també de cargol fins al pis de les campanes. La cel·la amb una motllura sota finestres i a l'arrencada dels arcs queda oberta amb finestres d'arcs apuntats, una a llevant i a ponent, dues a les altres dues cares. Està coronat per una cornisa amb gàrgoles als angles i un terrat amb balustrada i pinacles damunt els pilars dels caires.
Situació: adossat a l'angle nord-est de la capçalera orientada a llevant.
Alçada: 26'61 metres.
Esveltesa: 5,6
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-20582
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (26-06-2003)
 • 5 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 17-03-2015


 • SANT FELIU SASSERA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 01-11-2020
  Convertir a PDF