Inventari de Campanes

Parròquia de l'Assumpció - BENIFALLET (CATALUNYA)

(Referència: 6652)

Alçada del campanar 29.16
Descripció Altitud: 20 metres.
Església del 1635 reconstruïda després del 1939. Els seus murs, encara els de l'antiga església, són de pedra lleugerament marronosa; el del frontis de carreus mitjans ben escairats i disposats en filades uniformes, els laterals de maçoneria. En el frontis hi ha oberta una portalada d'un barroc senzill amb el portal en arc de mig punt flanquejat per unes pilastres toscanes als muntants, un arquitrau llis i una cornisa amb dos pinacles en relleu a cada extrem; part damunt del frontis, hi ha una rosassa motllurada i atrompetada a mitja alçada i dues finestres rectangulars sota una minsa cornisa angular. La situació d'aquest edifici damunt un punt elevat respecte dels carrers i plaça circumdants fa que l'accés a la seva entrada s'hagi de fer per una ampla i alta escalinata.
Campanar merament funcional coetani del temple. Té planta gairebé quadrada (4'30 x 3'90 m). Està bastit amb murs de carreus ben escairats i alineats, com els del frontis, fins a l'alçària de la teulada de l'edifici; a partir d'aquest nivell s'aixequen dos cossos moderns, sense estil i sense interès estètic, amb murs arrebossats i pintats de groc; el primer el constitueix la cel·la on hi penja alguna campana, hi figura un rellotge d'esfera i tres finestres d'arc de mig punt una a cada cara menys al nord; està coronat per una destacada cornisa i per una teulada a quatre vents; al damunt i al centre d'ella, hi ha una torrella amb una finestra d'arc de mig punt a cada cara, una cornisa motllurada destacada i una teulada a quatre vents.
Situació: damunt l'ala dreta del temple fent angle al sud-oest del frontis encarat a ponent.
Alçada: 29'16 metres; el campanar s'aixeca des d'un nivell més baix que el de l'església, des del terra del carrer que es troba a la banda de migjorn.
Esveltesa: 6,7
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-13380
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (06-08-2001)
 • 1 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 02-04-2015


 • BENIFALLET: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 17-06-2021
  Convertir a PDF