Inventari de Campanes

Parròquia del Patriarca Abraham - BARCELONA (CATALUNYA)

(Referència: 6850)


Alçada del campanar 28.38
Descripció Església d'una nau de planta el·líptica i de línies geomètriques corbes molt simples amb una certa imitació de les formes d'un peix com a símbol mil·lenari del cristianisme. L'accés es fa per un del extrems on hi ha un cancell vidriat. Està coberta per un sostre pla sobre sis jàsseres amb costelles de fusta; murs exteriors de pedra artificial blanca amb finestres rectangulars a la base i unes allargassades espitlleres al pis alt en la façana frontal; els altres murs no tenen obertures.
Arquitectes: Josep Benedito i Angustí Mateos.
Guarda un retaule de bronze de 7'25 x 8'45 metres de l'escultor Riera i Aragó; i una imatge d'alabastre de la Mare de Déu i el Nen que toca la galta de Maria (Mare de Déu del tipus de “la mà a la cara”) de l'escultor Emili Colom, inspirada en una imatge romànica de la primitiva església de la Mare de Déu de la Mercè; aquesta nova imatge avui ha estat batejada com la Mare de Déu de l'Acolliment.
Campanar que no és una torre; es troba exempt sobre la plataforma situada davant del frontis, al sud-oest de l'edifici; té planta circular amb un diàmetre exterior de 1'60 metres (perímetre: 5'02 m). Està format per una base de formigó d'uns tres metres d'alçada; la resta es troba folrada externament de plaques de coure amb gelosies a banda i banda de la part superior que amaguen les cinc campanes: Maria del Mar, Maria de la Pau, Montserrat, Eulàlia i Sara, gelosies prolongades per unes planxes dobles que fan una disposició de creu amb el cilindre. Té un portal rectangular, o almenys ho sembla, i una obertura vidriada superior. S'hi accedeix des del soterrani del temple i es pot arribar a les campanes per una escala de gat que es troba en el cilindre interior que fa uns 60 centímetres d'amplada.
Alçada: 28'38 metres.
Protecció Sense protecció
Autors de la fitxa de la torre
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (06-04-2003)
 • 2 Fotos
  Fitxes de totes les campanes
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 26-06-2015

  Campanes actuals

  LocalitzacióCampanaAutorsAny fosaDiàmetrePes
  CampanarSara (1)5072
  CampanarEulàlia (2)60125
  CampanarMontserrat (3)70199
  CampanarMaria de la Pau (4)80296
  CampanarMaria del Mar (5)100579

 • BARCELONA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar campana, campanar, població, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  © Campaners de la Catedral de València (2019)
  campaners@hotmail.com
  : 24-01-2019
  Convertir a PDF