Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Genís de Plegamans - PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS (CATALUNYA)

(Referència: 6866)


Alçada del campanar 36.15
Descripció Altitud: 140 metres.
Església amb aires neogòtics aixecada el 1945 i completada alguns anys després. Consta d'una nau capçada per un absis poligonal de set cares que inclou una girola. Precedeix el frontis un porxo del 1998 amb una teulada d'un sol vessant inclinada que descansa en tres arcs de mig punt i pilars; sota d'ell hi ha obert el portal rectangular amb marc de pedra blanca; a banda i banda d'aquest porxo hi ha aixecats el campanar a la dreta i el baptisteri a l'esquerra, tots dos de planta poligonal de vuit costats que es destaquen del conjunt frontal; per damunt del porxo s'hi aixeca el mur del frontis on és visible una gran rosassa motllurada i calada; està coronat per una cornisa angular motllurada amb un fris de denticles al seu dessota i una creu metàl·lica al cim. Els seus murs vermellosos són de maó vist; formen un conjunt harmònic.
Arquitecte: Isidre Puig i Boada.
Guarda unes pintures murals a l'absis de Jaume Busquets.
Campanar neogòtic del 1992, exempt. Té planta octagonal amb un semi-perímetre de 7'60 metres i amb costats de 1'90 metres; els seus caires estan recorreguts per lesenes cantoneres de dalt a baix. Està coronat per una cornisa angular a cada costat i una agulla octagonal de rajoles vidriades fent un dibuix geomètric de color clar en un fons fosc; té un pinacle de bola al cim. La cel·la queda oberta amb una estreta i allargassada finestra d'arc de mig punt a cada costat de la que en pengen tres campanes i un carilló; una motllura es troba a la seva base i una altra a l'alçada del primer pis; un rellotge d'esfera està ubicat sota la cel·la. Els seus murs són de maó vist vermellós amb un sòcol baix de formigó.
Situació: angle sud-est del frontis, lleugerament exempt tot i que no ho sembla perquè té l'escassa separació bloquejada.
Alçada: 36’15 metres.
Esveltesa: 7
Protecció Bé Cultural d'Interès Local
Identificador: IPA-27512
Campanes A Sant Genís de Plegamans hi ha una gran campana penjada al centre d'una biga de ferro; és del 1942; i dues campanes petites, una d'abans del 1936, penjades també de bigues. Totes elles hi foren instal·lades entre el 1990 i el 1991.
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (00-06-2000)
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (22-10-2010)
 • 7 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 25-04-2016


 • PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2022)
  campaners@hotmail.com
  : 16-05-2022
  Convertir a PDF