Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Joan Baptista de Palau de Noguera - TREMP (CATALUNYA)

(Referència: 7823)


Alçada del campanar 27.51
Descripció Altitud: 438 metres.
Església barroca aixecada cap el 1700. Consta d'una nau de cinc trams coberta amb una volta de llunetes damunt cinc arcs torals de mig punt; té un presbiteri semicircular, una capçalera recta i està acompanyada de capelles laterals. Un ampli atri allotja a la part alta un cor amb barana de fusta; es prolonga sobre les capelles laterals amb tres tribunes per banda. El frontis molt auster té un portal dovellat en arc de mig punt, un òcul atrompetat a mitja alçada i una cornisa motllurada angular. Tots els seus murs de pedra vista marronosa són de maçoneria de lloses mig picades amb carreus ben escairats a les cantoneres .
Dimensions: 20'55 x 7'98 x 11'60 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; la llargada inclou la fondària de l'atri que fa 3'83 metres; l'amplada total des del fons de les capelles arriba als 14'50 metres.
Guarda un retaule neoclàssic a l'altar major amb les imatges de la Puríssima i de Sant Joan conservats malgrat els desastres de la Guerra Civil ja que el temple no fou cremat; igualment es van conservar altres sis retaules barrocs en les capelles laterals; és interessant, també, una pica baptismal antiga.
Campanar barroc coetani del temple de planta gairebé quadrada (4'40 x 4'83 m); té un segon cos vuitavat. La cel·la al capdamunt queda oberta amb finestres d'arc de mig punt, una a cada cara alterna; hi pengen campanes; també hi ha finestres a la base d'aquest segon cos, petites i rectangulars, i a la part superior del primer, en aquest cas simples espitlleres. Els seus murs de pedra vista són de maçoneria mig picada amb carreus a cantoneres, com els del temple; unes motllures senzilles es troben a sota de la cel·la i sota de les finestres de la meitat del cos aixamfranat; trenquen la seva verticalitat.
Situació: damunt l'ala esquerra del temple fent angle al nord-est del frontis encarat a tramuntana.
Alçada: 27'51 metres.
Esveltesa: 5,7
Protecció Bé Cultural d'Interès Local
Identificador: IPA-30776
Autor
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (12-05-2005)
 • 3 Fotos
  Editor de la fitxa DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 13-01-2016


 • Fitxa reduïda (PDF)
 • TREMP: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 22-02-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 41 Visitants: 41 Usuaris: 0