Rellotge mecànic Parròquia de La Sang - CULLERA (COMUNITAT VALENCIANA)

Existent En marxa Motor elèctric

AutorsBLASCO, MANUFACTURAS
Empresa de mantenimentRELOJERÍA ELECTRÓNICA J. BLASCO
Data de construcció 1960ca
Descripció Rellotge mecànic restaurat. Es troba ubicat baix de la campana mitjana. L'esfera o mostra ocupa gran part del forat de la campana.
El rellotge ha sigut restaurat per Vicent TOMÁS CALATAYUD, de "Relojería Blasco" de València, aplicant-li un ordinador de manera que control·la la seua exactitud així com possibilita, de manera automàtica, el canvi d'hora. Les campanes toquen per al rellotge mitjançant l'ordinador de les campanes, des de les huit del matí fins les dotze de la nit (incloses) mentre que el rellotge mecànic funciona autònomament i s'en encarrega de la mostra o esfera.
Es tracta del primer rellotge restaurat de la Comunitat Valenciana al qual se li aplica un sistema informàtic de gestió per garantir tant la seua exactitud com el canvi automàtic d'hora. La iniciativa ha sigut municipal, ja que l'Ajuntament és titular del mecanisme, i per tant ha de ser doblement apreciada, per allò que suposa proveir la obligació municipal d'informar de l'hora, així com la responsabilitat municipal de vetlar i millorar el seu patrimoni, en aquest cas tècnic.
Editor GARCÍA ÁLVAREZ, Enrique
Actualització 16-11-2010
10 Fotos

Bibliografia
(es pot ordenar per autor o per any) (se puede ordenar por autor o por año)
AutorAny
M. I. AJUNTAMENT DE CULLERA - La Regidoria de Patrimoni Històric i Museus restaura el rellotge del Campanar de la Sang de Cullera2010
 • Inventari general de rellotges
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2022)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 02-12-2022
  Convertir a PDF