Inventari de Campanes

Parròquia de la Mare de Déu del Carme - SUECA (COMUNITAT VALENCIANA)

(Referència: 6094)
Plaza Pau, 3
46410 SUECA


Data de construcció 1980ca.
Descripció La parròquia compta amb una espadanya, situada en el pati que hi ha davant de l'accés al temple i exempta del mateix. Compta amb un basament, recobert de pedra artificial, damunt el qual s'alça l'obra, de formigó i rajola vista. Al centre trobem tres finestres, situades una damunt de l'altra per les campanes, mentre que a la dreta en un lateral hi han dos blocs de formigó que emulen la forma d'una creu.
Protecció El temple té la condició de Bé de Rellevància Local segons la Disposició Addicional Quinta de la Llei 5/2007, de 9 de febrer, de la Generalitat, de modificació de la Llei 4/1998, d'11 de juny, del Patrimoni Cultural Valencià (DOCV Núm. 5.449 / 13.02.2007). En conseqüència les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcció General de Cultura adjuntant el projecte prèviament a l'inici dels treballs.
Estat actual La fàbrica de l'espadanya es troba en un bon estat de conservació i les campanes estan situades en les tres finestres. Aquestes compten amb truja de ferro de la casa Manclús i estan mecanitzades amb motor de vol continu. Les dos grans a més compten amb electromall. Seria recomanable canviar les truges de ferro per altres de fusta de perfil tradicional valencià, renovant els motors de vol continu per altres d'impulsos.
Campanes Compta amb un conjunt de tres campanes, dos menors de la foneria Roses d'Atzeneta d'Albaida i la gran de la de Salvador Manclús del Grau de València. Les dos menors van ser foses en 1954 i es dediquen a Sant Raimundo i als Benissants (els Sants de la Pedra, patrons de Sueca). La primera va ser donada per Raimundo Cucarella, mentre que la segon per Adela Cucarella. Compten amb una inscripció commemorativa del centenari de la definició del Dogma de la Puríssima, que es va celebrar en 1954. La major va ser fosa dos anys després i donada per uns feligresos de la parròquia. Es va dedicar a la titular del temple, la Mare de Déu del Carme.
Tocs actuals de campanes Les tres campanes voltegen automàticament i les dos grans poden repicar. La dels Benissants toca els Quarts i la Gran les Hores.
Autors
 • ALEPUZ CHELET, Joan; SARRIÓ ANDRÉS, Pau [Documentació del campanar i les campanes] (11-12-2014)
 • Bibliografia (Es pot ordenar per qualsevol dels camps)

  AutorsTítolData
  LEVANTE-EMV¿A quién molestan las campanas?2014

  Vídeo (Es pot ordenar per qualsevol dels camps)

  PersonaVídeoDataDuració
  El párroco de Sueca se hace el sueco 06-07-201401:06
  2 Fotos

  Fitxes de totes les campanes

  Editor LLOP i BAYO, Francesc
  Actualització 04-05-2022

  Campanes actuals

  LocalitzacióCampanaFonedorAny fosaDiàmetrePes
  CampanarSant Raimundo (1)ROSES ATZENETA19543015
  CampanarBenissants (2)ROSES ATZENETA195456104
  CampanarMare de Déu del Carme (3)MANCLÚS, SALVADOR195671207

  Ordinadors

  Ordinador (1)

  Existent En marxa

  Descripció Compta amb un ordinador, que controla l'esfera ubicada a la façana principal del temple i el toc de les hores.
  Editor LLOP i BAYO, Francesc
  Actualització 04-05-2022
  0 Fotos


 • SUECA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2022)
  campaners@hotmail.com
  : 25-06-2022
  Convertir a PDF