Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Pau - TARRAGONA (CATALUNYA)

(Referència: 8292)


Alçada del campanar 31.95
Descripció Altitud: 25 metres.
Església aixecada el 1956 d'estil paleocristià romà. Consta de tres naus capçades per un absis amb l'interior de planta basilical. El frontis està precedit d'un porxo de tres arcs de mig punt tancat per reixes sota una terrassa amb balustrada; té unes pilastres entre arcades i un entaulament amb cornisa destacada. Al cos superior, per damunt de la terrassa, s'hi obre un alt finestral d'arc de mig punt flanquejat per dobles pilastres de pedra blanca que figura que sostenen un entaulament llis i un frontó triangular amb creu metàl·lica al cim; a banda i banda del porxo en la façana lateral hi figura un sòcol de pedra blanca; flanquejant el frontis s'aixequen dues torres un pèl avançades, la de l'esquerra constitueix el campanar, la de la dreta, amb una finestra amb marc de pedra blanca i frontó triangular al capdamunt, està emmarcada per lesenes cantoneres i una destacada cornisa motllurada al cim; té una alçada aproximadament de la meitat del campanar. Hi ha una porta classicitzant al mur lateral de l'esquerra.
Campanar d'estil eclèctic coetani del temple. Te planta gairebé quadrada (5'40 x 5'25 m) i està coronat per una cornisa motllurada sobre mènsules en forma de volutes i una teulada piramidal baixa. La cel·la té obertes quatre finestres en arc de mig punt, una a cada cara, amb una balconada davant de cadascuna d'elles; hi pengen campanes; estan flanquejades per pilastres d'escàs relleu i els balcons descansen damunt mènsules. Els seus murs tenen un esgrafiat amb simulació de carreus de color grana i carreus blancs encoixinats a cantoneres en relleu positiu i té un sòcol de pedra blanca; a les seves cares nord i est hi ha obertes finestres sageteres en diversos nivells. A part d'elles, la verticalitat del cloquer no queda dissimulada per cap altre element i el seu efecte és d'una gran nuesa.
Situació: damunt l'ala esquera del temple fent angle al nord-est del frontis encarat a tramuntana.
Alçada: 31'95 metres; tot i que el rector em diu que l'alçada fa 30 metres exactes, en la meva mesura n'hi he trobat gairebé 32; per honradesa ho anoto per ésser conseqüent amb el meu treball tot i que, naturalment, penso que podria ser jo qui estigués errat.
Esveltesa: 6
Protecció Bé Cultural d'Interès Local b 025
Identificador: IPA-12425
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (04-12-2003)
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (08-08-2012)
 • 6 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 16-04-2016


 • TARRAGONA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 28-01-2021
  Convertir a PDF